top of page

Gătită, nu doar fiartă.

Poate că pare de la sine înțeles că așa se face zacusca, dar nu toate zacuștile sunt egale. La Topoloveni, ca să simți că mănânci, coacem vinetele și ardeii direct pe flacără, apoi gătim totul împreună cu ceapa și morcovul călit, să se întrepătrundă bine aromele. Gusturile se discută, gustul de copt și de gătit, nu. Niciodată nu vom face zacusca doar fierbând legumele,

n-ar avea niciun gust. Întâi o gătim, apoi o conservăm prin fierbere la temperatură înaltă, metodă de păstrare a mâncării care ne permite sa nu folosim conservanți.

 

Bunătate de ingrediente, bunătate de zacuscă.

În sezon alegem cele mai bune legume, vinete și ardei proaspeți, din recolta locală. Preparăm zacusca doar din ce ne-a dat natura, nimic altceva. De ce să stricăm ce e bun cu E-uri, arome artificiale, aditivi sau conservanți?

legile zacusculturii
legile zacusculturii 2
legile zacusculturii 1
bottom of page