Ziua Porților Deschise
Pe 3 octombrie 2017 am sărbătorit “Ziua Porţilor Deschise” în parteneriat cu Primăria Oraşului Topoloveni. Pentru a marca sezonul de "pus pentru iarnă" (prepararea zacuștii, murăturilor și dulceţurilor) - tradiție veche românească, aşteptată anual și respectată cu strictețe la Topoloveni, am organizat marți, pe 3 octombrie 2017, un eveniment în care ne-am deschis porțile fabricilor, ca să ne mândrim în fața tuturor cu mâncărurile pregătite - “bunătate curată", cum le numim noi, bucătarii de la Topoloveni. Alături de cei peste 2.000 de participanţi, presa locală și centrală și partenerii companiei, la eveniment a fost prezent Ministrul Agriculturii, Petre Daea, împreună cu ambasadori, Primarul Orașului Topoloveni și autoritățile locale. În primul rând, oaspeții au putut vizita secțiile fabricii și vedea live cum se prepară zacusca de Topoloveni, cu vinete și ardei copți direct pe flacără, întocmai după procedeul tradiţional, dar în cantităţi mari, datorită tehnologiei moderne; de asemenea, au putut degusta din sarmalele pe care bucătarii tocmai le scoteau din cuptor ca să le pună la conservă. Evenimentul a continuat cu parada de care, hora împreună cu Anca Ţurcaşiu și momente folclorice, susţinute de Orchestra Doina Argeşului, Trupa de Dans Rebel, Grupul Vocal Haiducii Vlădicii, Ansamblul Folcloric Ciuleandra și a culminat cu recitalul live al Mariei Dragomiroiu. În încheiere, oaspeţii au fost delectaţi cu focuri de artificii și un tort spectaculos, de peste 10 metri lungime, cu adevărat demn de Cartea Recordurilor.
#ziuaportilordeschise #bunatati #zacusca #muraturi #sarmale #eveniment